IMG 8337

Jag hjärta second hand

Skrivet av Aida Lax 27.08.2021 | 0 Kommentarer

Det finns något jag gillar extra mycket: att "loppa" second hand. Jag gillar tanken av re-fenomenet recycling. Vi vet ju alla att det är snällt på flera olika sätt, men framförallt för miljön och din plånbok. Recycling kretsar ju sig inte endast kring exempelvis olika lopptorg i stan eller loppisgrupper på Facebook - produkter tillverkade av återvunnet material i form av till exempel hudvård, kläder och accessoarer som egenföretagare tillverkar, nejMEN vad jag älskar sånt. Eller olika UF-företag som tillverkar ekologiska produkter. Jag uppskattar stort. 

Och på tal om UF-företag drev jag ett tillsammans med min vän en gång i tiden. "Design by Två" registrerade vi oss som i föreningen Ung Företagsamhet, och produkten vi sålde var örhängen tillverkade av krympplast. Inte så miljövänligt, men under denna tid visste vi två inte så mycket om miljövänligheter som vi gör idag. "Och vad är krympplast?" var den mest frågade frågan vi fick av kunder. Det är en sorts plast som krymper vid höga värmetal, så mycket som tre gånger jämfört med originalstorleken. Vi satt och jobbade sena kvällar, klottade permanenttusch på tapeter (jag)(i misstag), vann pris och hade annars en rolig tid. 

Men nog om det. Dagens inlägg gäller några av mina favorit second hand fynd jag gjort nu som då, och här är de:

FullSizeRender

Marimekko Karla. Kunde inte tro mina ögon då jag såg den ligga på ett loppisbord i stan, men ännu mer började jag tvivla på min syn då jag såg prislappen: för ynka 5,- köpte jag den. Och i gott skick är den också. Nästan olagligt att fynda på detta vis vill jag påstå.

AfterlightImage 27

Bokhylla. Livets första budgivning resulterade i en vinst (och ekonomisk förlust, haha). På en loppisgrupp på Facebook budade jag tillsammans en annan dam på denna gammalmodiga hylla, och mitt sista bud blev 37,- och det blev också hyllans slutgiltiga pris. Från Jakobstad blev den hämtad, och här står den nu. Persikafärgade sammetsfåtöljen till höger om hyllan är också ett fynd, 20,-.

AfterlightImage 28

Stringhylla, ish. Ni vet när man går på lopptorg och ska gå igenom den sista raden. Man har inte hittat nåt, och tror inte man gör det på denna rad heller. Men så händer det! Här är ett konkret exempel på en sådan situation. 15,- betalade jag för denna. Hyllan ska få förvara mera saker, men den lär väl fyllas med tiden. Den där bordsspegeln är också ett färskt fynd, 4,- från en loppisrunda i Jakobstad.

AfterlightImage 31

Skjorta. Och så en alldeles perfekt skjorta. Till och med är det Marimekko, Mika Piirainens design. Kan ju matchas med det mesta också! I verkligheten är färgerna ljus- och mörkgröna och på baksidan är en del av trycket också vitt. Den kom hem för 35,-. Fyndade denna i torsdags och det är mitt favoritfynd på väldigt länge, utan tvekan. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar