Foto fran Anna Betlehem copy

vecka 49

Skrivet av Anna Betlehem 09.12.2021 | 0 Kommentarer

Hej och hå. Jag har märkt ett litet uppsving i bloggvärlden (eller blogosfääären som Lasse kallar det) och det gör mig så glad och motiverad att skriva mera. Folk som kommer tillbaka från Instagram och börjar blogga igen efter många års paus. Folk som börjar uppdatera sina sovande bloggar mera aktivt. Folk som jag träffar på riktigt och pratar om bloggskrivande. Länge leve bloggformatet <333finland 165

Bloggmotivationen påverkar också alltid fotomotivationen i rakt nedstigande led för mig. Det är ju därifrån allt fotorelaterat i mitt liv härstammar också - från bloggen. Så den här veckan har jag burit med mig tunga kameraklimpen i min Kånken, hajat till varje gång jag drämt ner väskan nånstans och insett vad jag har där i. Fotat små stunder här och där. Oftast inte orkat dra ut den ur väskan när det varit så kallt, men några grejer har ju fastnat. Som den här morgonen, typ i tisdags, när jag tog med mig kaffe under armen och gick ut till stranden nära oss för att vakna till lite.

finland 175

Det var -14 och efter en timme av njut blev det hemskt kallt i fötterna så jag skyndade mig hemåt men just då kändes de där 200 metrarna väldigt långa. Skickade ett hetsigt röstmeddelande till Lasse att han skulle lägga på bastun så jag kunde basta direkt jag kom in.

finland 171

En annan dag har jag varit på café med Kenneth och läst bok. Försöker nå mitt läsmål för 2021 nu som jag knappt jobbat på under resten av året. Hemskt vad lite man läser egentligen, men knepigt när det finns så mycket stickande, virkande, målande, fotande, pysslande och syas man också vill dona med. Vi åstadkom iallafall 30 minuters oavbruten tystnad och läsning vilket är en ganska stor bedrift för två babblare som oss, speciellt i varandras närvaro.

Finns heller inget så satisfying som att se på när nån byter film i en kamera.

finland 182

Så fint och vintrigt i våra gamla kvarter vid Skatudden/Kronohagen. Här bodde vi i somras och vad fint och härrligt det var. Vintern märks extra mycket just i det här området när det på sommaren annars är så livat med båtar och folk i hamnen. Oj vad lillgammal jag kände mig när jag skrev ordet "livat".

finland 187

En annan dag var  vi också på en snabb glögg innan kören. Kenneth och kören är verkligen två saker som jag kommer förknippa med hösten 2021. Vi har setts eller hörts varje/varannan dag stora delar av senaste halvåret, men blir ju naturligt så med mycket övningar, konserter och keikkor. Det är ändå så fint att i vuxen ålder ha en bästisrelation på det här sättet. Den där personen som man träffar på kontinuerlig veckovis basis och samtalet aldrig egentligen tar slut, bara paus. Undrar när jag senast i livet skulle haft en "umgås minst en gång i veckan-kompis", kanske i lågstadiet typ. Det är en sån trygghet.

finland 189Nysning eller skrattanfall? finland 190:))finland 195

Imorse väckte Lasse mig, gav mig en present och grattade på namnsdagen. Världens gullevän. <3 det var nog veckans bästa. Blev så glad. Har man växt upp med en mamma som är mästare på presenter och att ta små högtider som t.ex namnsdagar på allvar så blir presenter ganska naturligt ens kärleksspråk. Extra fint också när det är en dag som man verkligen inte förväntar sig nånting på, eller knappt själv minns att det är en speciell dag på något sätt.

finland 193

Sammanfattningsvis kan man ju konstatera att den här veckan innehållit mycket att vara glad över. Fastän jag känt mig lite slöare än vanligt och varit rätt mörbultad efter förra helgens stora fotokeikka. Nya tag med sovrutiner nästa vecka tror jag och kanske lite flera gymkvällar med Lasse.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar