Oreange testheader ps2

Julböcker

Skrivet av Eivor Bäck 07.12.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Rotade genom mina lådor med undanstoppade bilderböcker efter julböckerna. För nu får de äntligen komma fram! Julbilderböcker är ju de bästa böckerna, speciellt de med Ilon Wiklands illustrationer. 

julböcker barn bilderböcker

Jul i Bullerbyn av Astrid Lindgren, Byn som glömde att det var jul av Alf Proysen, Sammeli, kom! av Ilon Wikland och Visst kan Lotta nästan allting av Astrid Lindgren. 

jul i bullerbyn uppslag

Julgransperfektion hos barnen i Bullerbyn. 

byn som glömde att det var jul alf proysen

Byn som glömde att det var jul väcker inga barndomsminnen hos mig, men jag letade som en dåre efter ett exemplar när min mamma skulle fylla femtio. Fick tag på ett begagnat ex hos Nedimo (som säljer nya och begagnade barnböcker) och vi hann läsa boken många gånger den vintern för Johannes hemma hos mina föräldrar. Och sommaren efter köpte jag ett eget exemplar när hon som bodde i vårt hus tidigare hade gårdsloppis. 

sammeli kom ilon wikland

Huset i Sammeli, kom!-boken ser precis ut som jag skulle vilja bo. Gröna tapeter, pärlspont, randiga trasmattor och en gullig hund. Den här boken läste vi ofta när Johannes var mindre, det är bara lite text per sida och så får barnet leta efter Sammeli-hunden som beroende på uppslag syns tydligt eller mindre tydligt. 

Kommentarer

  • Sandra 08/12/2019 9:10pm (3 år sen)

    Vilken fin samling julböcker! Nu blir ju jag sugen på att inventera våra bokhyllor och visa de vi har ☺️

    • Eivor 09/12/2019 5:09pm (3 år sen)

      Gör det så får vi lite julboksinspiration! Har redan läst Lotta-boken flera gånger efter att jag plockade fram den så det skulle vara trevligt med någon ny julboksbekantskap :)

Skriv en kommentar