Oreange testheader ps2

Min helg i bilder

Skrivet av Eivor Bäck 03.11.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Söndagkväll och två ur familjen har redan somnat. Jag och Elvira är fortfarande vakna, jag står vid ståskrivbordet och bloggar, hon sitter i BabyBjörn-sittern, pratar för sig själv och gungar. Hon har lärt sig att vifta med fötterna så att hela stolen gungar i en hiskelig fart, tur att det finns bälte i stolen. Eftersom helgen börjar ta slut kommer en recap på vad vi sysslat med senaste tiden:

baka kokosbollar

Min helg började redan på fredag när jag bakade morotskaka och kokosbollar medan Elvira sov sin eftermiddagslur i vagnen. Jag testade ett recept där man skulle rosta kokosflingorna i stekpanna (därför de är så gula), men jag vet inte om den rostade smaken sist och slutligen ens märktes. 

innebandy träningsmatch

På kvällen spelade sambon träningsmatch i Stjärnhallen. Så vi åkte dit och såg på. Att se på innebandy med en frågvis fyraåring är ibland utmanande. Jag kan ju inga innebandyregler så jag försöker mest svara på ett sånt sätt att jag får inbakat att man ska heja på alla. 

födelsedagstårta kiwi kalas rosa

På lördagen blev det dags för födelsedagstårta. Jag bakade mitt livs första (?) tårtbotten och så dekorerade fyraåringen tårtan med godisfluff gjort på fyraåringens favoritgodis (röda racerbilar) och kiwi. Mina föräldrar kom på besök så Johannes visade upp sina nya leksaker, vi provgick Nykarlebys nya bro och ljusparken och åt köttfärslimpa. 

Sen hade vi en riktigt typisk småbarnsföräldernatt tror jag. Elvira som var förkyld på lördagen fick 39 graders feber mitt i natten och när jag nästan hade somnat om kommer fyraåringen in i sovrummet och tror att det är morgon för att han känner sig pigg. 

vinterkläder utekläder barn fyra år

Jag inledde söndagen med att gå genom Johannes ytterkläder. Det börjar ju bli så kallt att det är dags att plocka fram vinterhalare, tjockare handskar och så vidare. Det är lika jobbigt varje gång att tvinga honom att prova sig igenom garderoben. Men jag är lika lycklig varje gång över att jag har ganska bra framförhållning och redan handlat hela säsongens kläder second hand. Ur IKEA-påsen plockade jag fram en begagnad mörkgrön Kaxs-halare som satt perfekt. 

Mamma adrian perera

På eftermiddagen var jag ensam hemma tre timmar (eller Elvira sov hela tiden i vagnen så det räknas knappt som att hon var hemma). Jag åt tårtrester, drack te och både började och läste ut boken Mamma av Adrian Perera. Sen skrubbade jag duschgolvets kakelfogar med rotborste och tallsåpa. Och när familjen var samlad igen kokade jag pållagröjtin (som tydligen endast folk från Bergö och Kantlax säger?!), jag antar att ni andra säger helmigröt. 

Nu är det amningsdags och hittar jag inget bra på tv får jag väl gå och sova som den trötta småbarnsförälder jag är. Imorgon är det ny vecka, och jag har så mycket roligt på gång! Det ska bli allt från bokcirkelträff till bloggevent, från kompisträff till yogatimme. 

Kommentarer

  • Sandra 04/11/2019 4:39pm (24 månader sen)

    Trevlig vecka! 🙌🏼

    • Eivor 04/11/2019 5:14pm (24 månader sen)

      Tack detsamma! 😊

Skriv en kommentar