bloggheader6

Den bästa kattsanden, om katten själv får välja.

Skrivet av Caroline Eriksson 31.07.2019 | 0 Kommentarer

***
Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Vasa Djurcentrum 
***

 

Jag har varit kattägare i tolv år. Tolv underbara år, där jag lyckats samla på mig minnen för livet och en och annan rolig historia. För du vet, livet blir aldrig riktigt tråkigt när man delar det med minst en katt. Alltid är det något nytt katten gör, eller något nytt man lär sig via katten (som till exempel tålamod när kattungen har upptäckt hur roligt det är med blomjord).

 
Hur som helst så är livet med en katt så mycket mer än att du köper en katt, och sen så tar den hand om sig själv. Nej. En katt behöver dagligen omvårdnad, mat och kärlek. Och att göra en katt tillfredsställd är inte alltid heller så lätt. Har du en katt i ditt liv, eller har varit nära en katt, så har du kanske märkt att katter är kräsna djur. De är självständiga varelser som vet precis hur de vill ha det, vad de vill ha och de nöjer sig inte med något sämre.

 

"Katter är självständiga varelser som vet precis hur de vill ha det, vad de vill ha och de nöjer sig inte med något sämre."

 


Vi har tre katter med tre olika viljor här hemma. Att nå till den fridfulla plats vi nu befinner oss vid är resultat av  år av att testa oss fram vad som passar våra katter. Att hitta ett torrfoder som alla tre katter accepterade och faktiskt åt med god aptit var inte det lättaste. Men vi hittade vår sort, och nu byter vi aldrig.

Dock så går alla våra katter ut och gör sina behov, så att hitta en kattsand som alla katter accepterar behövde vi inte kämpa med.

 
Så när jag fick möjligheten att igen samarbeta med  Vasa Djurcentrum  för att testa vilken kattsand som är bäst, fick jag ta och leta reda på katter som har lyxen att gå på låda. Och det resulterade i kanske de sötaste bilderna jag publicerat på bloggen på länge.

Kattsanden som katterna du snart kommer att få se har fått testa på kattsanden Ever Clean.

 

"Ever Clean gör kattsand av hög kvalitét, med utmärkta egenskaper, för kattens bästa."

 


Ever Clean gör kattsand av hög kvalitét, med utmärkta egenskaper, för kattens bästa. Kattsanden som är framställd av betonitlera fångar upp och neutraliserar dålig lukt, och gör den näst intill dammfri med hjälp av sandens klumpbildande förmåga.

Dessutom finns katten i olika varianter, för olika katter och deras behov, och självklart är det fyra olika kattsander som mina test-katter nu ska sätta på prov.

 

Dessutom får du var femte Ever Clean kattsand GRATIS vid Vasa Djurcentrum! Men mer om det längre ner, nu är det dags att läsa söta katters recension om kattsanden.

 


Jag bad fyra olika katthushåll att testa sanden, och så fick de komma själva med en sin personliga åsikt och upplevelse av kattsanden.

 

67297333 482520379165109 7760830201054887936 n Dessa underbara Egyptiska Mau har fått testa på Ever Clean's Multiple Cat kattsand, perfekt eftersom det bor många katter i hushållet.

 


CatNmau's Egyptiska Mau katter har fått testa på Ever Cleans Multiple Cat kattsand. Ever Clean Multiple Cat är en klumpbildande kattsand som är speciellt anpassad för hem med flera katter. Kattsanden har en avancerad sammansättning och en effektiv ammoniakkontroll som eliminerar lukt.

 

"Vi har varit kattuppfödare sedan 2012 och det har inneburit att vi har testat många olika sandsorter. När vi först upptäckte Ever Clean var vi lite tveksamma eftersom priset var dyrare än de flesta sand som vi hade testat på. Vi gav det en chans och kom fram till väldigt snabbt att det här var absolut den bästa kattsanden som vi någonsin har provat.


Här nedan listar jag ner varför den är så bra.

+ Doftar underbart, katterna luktar gott efter toabesöket.
+ Den är dryg, räcker länge, vi plockar bort klumparna och fyller på sanden efter en månad kastar vi hela sanden och tvättar lådorna och efteråt börjar med en ny sandlåda.
+ Den klumpar sig, endast det som är klumpigt är smutsigt, allt annat är "ren sand"
+ De har olika modeller och lukter. Min favorit är den gröna Extra strenght scented och min mans favorit är den röda Multiply cat.
+ Våra katter gillar den bäst. När vi städar lådan och fyller på ny sand så har de svårt att vänta tills vi är färdiga.
+ Med Ever Clean händer det inga olyckor utanför lådan, endast i lådan.

Det enda negativt med denna sand är priset, vi förstår att kvalitet kostar men om man är kattuppfödare med 4 - 13 katter i olika perioder så blir det dyrt. Vi önskar att Ever Clean funderar på att sänka priset så att alla kattägare får ta en del av denna underbara sanden.

Vi rekommenderar den till alla kattmänniskor som vi känner.v denna underbara sanden. Vi rekommenderar den till alla kattmänniskor som vi känner."

  

67297598 500065854143532 8123264916158152704 nJansson som bor på bondgård  med massor av andra djur har testat på Ever Clean's "Extra Strong Clumping".

 


Jansson härstammar från Åland, bor i Petalax tillsammans med 10 andra katter på en bondgård med kor, grisar, höns, gåsar, ankor och hästar.

De har fått testa på kattsanden Ever Clean Extra Strong Clumping. Kattsanden har en förbättrad ammoniakkontroll och extra stark klumpbildningsförmåga. Kattsanden kapslar in lukt och motverkar söndersmulning!

 


"Sanden klumpade ihop sig bra, och det är en viktig egenskap som uppskattas i hushållet. Tack vare sandens klumpbildande förmåga blev det lätt att plocka ur lådan.

Sanden upplevdes som fräsch. Ingen urinlukt."

 

67176137 338604720385134 2015915214741962752 nNärpesfrassen Simba har testat kattsanden Ever Clean's Less Trail, som passar perfekt för kattungar och långhåriga katter. 

 

Simba är närpesfrassen som bor i Petalax. Han är fem månader gammal, och gav kattsanden mycket väl godkänt. Han testade Ever Clean Less Trail, som är en klumpbildande kattsand som är 99,9 % dammfri och har en förbättrad ammoniakkontroll. Det storkorniga kattströet passar perfekt för kattungar och långhåriga katter.

 

+ Kattsanden är jättelätt att rengöra
+ Dammar inte (som oftast de andra gör när man fyller kattlådan)
+ Hade en svag god doft
+ Sanden fastnade inte fast i kattpälsen och kom inte med så mycket utanför kattlådan.

 

66859008 405148183431430 2397128978562285568 nKatla har fått testa på Ever Clean's nya kattsand Total Cover.

 

Katten heter Katla. Hon är en smått människoskygg Ragdoll-Birma korsning, 6 år gammal. Väldigt gosig med hemmafolket men gäster ser henne så gott som aldrig.

Katla testade Ever Clean Total Cover, som är en oparfymerad och klumpbildande kattsand bestående av fina mikropartiklar som täcker och kapslar in upp till 99 % av fast och flytande avföring.

 


"+ Positivt med kattsanden var att det inte luktade ett dugg, varken bajs eller ammoniak. Inte ens då jag städade lådan och grävde i den kändes ngn lukt. Så fulla poäng på dem punkten.

 
- Dock tyckte jag att sanden fastnade mer i tassarna och pälsen, kanske det beror på att sanden är finkornigare och hon har rätt lång päls. Dessutom tyckte jag inte den klumpade sig lika bra som de andra EC-sorterna vi haft. Visserligen blev kisset till klumpar, men istället för en enda stor bit så fanns det massor med små. Det gjorde det lite svårare att städa ur lådan.

 
Men både kattmamma och Katla gillar Ever Clean, och kommer fortsätta med den sanden i fortsättningen. De har tidigare använt sig av Ever Clean's Less Trail."

 

 


Vid Vasa Djurcentrum hittar du den kattsand som din katt kommer att uppskatta. Dessutom får du var femte låda gratis!

 

Vid Vasa Djurcentrum får man var femte låda på köpet!

Dessutom en extra rabatt på 5% via deras bonuskort. Tillsammans kan man räkna med en rabatt på 25%.

Perfekt!

 

Vasa Djurcentrum hittar du på Storalånggatan 28-30 i Vasa.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar