bloggheader6

Hör mig sjunga!

Skrivet av Caroline Eriksson 26.08.2016 | 3 Kommentarer

Det är på dagen fem år sedan jag hade min sista spelning som trubadur. Det betyder inte att jag slutat sjunga, bara att jag slutat ta betalt att spendera en lördagskväll med att sjunga i fem timmar. Samtidigt är det lika många år sen jag på riktigt lagt ut en video av mig själv när jag sjunger, förutom enstaka sekunder på Instagram. Det sistnämnda tycker jag är lite mer ledsamt. 

 

Men nu,  gott folk,  har jag nu börjat sjunga med kända människor och okända människor från hela planeten. Hur är det möjligt?
Jo, jag har laddat ner appen  Smule Sing!  Och nu innan det här börjat låta som ett sponsrat blogginlägg så vill jag understryka att jag får absolut inte pengar att skriva detta. Men kanske jag får någon ny människa att sjunga med?

 

Smule Sing!  är alltså en karaoke app där man får sjunga  alla möjliga låtar  med människor från hela världen. Eftersom jag inte betalar för appen så kan jag välja att göra  duetter  med människor som spelat in färdigt och valt vilka delar de vill sjunga. Man kan välja att filma sig själv eller bara spela in ljud med olika effekter. Själv väljer jag endast att sjunga med människor jag ser och ingen autotune för det går inte ihop med min röst. Medan man spelar in sig själv så ser man sångtexten man ska sjunga. 

 

smulesingcarro

Till  vänster  ser du hur det ser ut på min sida och de låtar jag väljer omvärlden att se. Till  höger  ser du hur det ser ut när man sjunger och de effekter man kan välja. Själv tycker jag om studio-effekten. Ungefär samma effekt jag hade när jag haft spelningar förr i tiden. Och som sagt, man kan sjunga allt från  jesus-sånger  till  Justin Bieber  som är ber om förlåtelse för sina synder.

 

Det är dock  lite  creepy-varning att dessa människor, även jag, inte har någon aning om vem som väljer att sjunga med en. Det kan ju vara vem som helst. Typ Donald Trump.

Men de jag sjungit med har ändå skickat hjärtan och fina kommentarer till mig. Så genom musiken får man även gemenskap och glädje.

 

 

Laddade upp några klipp på  Instagram  och  Facebook, och herregud vad folk klickade på gilla-knappen. Tack alla snälla! Det är så himla roligt att sjunga. Våga bjuda på sig själv och bara ha skoj. För det är vad det handlar om. Dessutom kommer jag lite ur min  bubbla  med att bara hålla rösten för mig själv. Minns  första videon  jag någonsin la upp av mig själv på internet när jag sjöng. Jäklar vilken handsvett jag hade av nervositet. När man gör något kreativt som att måla eller sjunga så ger man samtidigt så mycket av sig själv.

  

Idag blir jag bara svettig av då jag dansar med musiken jag sjunger.

 

 

Vill ni höra mig sjunga, så klickar ni

   --->   HÄR   <---

 

Mitt användarnamn är  carolinesjunger  och det var ett passande namn.

 

Skarmavbild 2016 08 26 kl. 10.23.2

Kommentarer

 • Petra 26/08/2016 2:27pm (6 år sen)

  Oj vad fint du sjunger! Du borde delta i nån sångtävling typ Idols eller Talent Finland :)

  • Caroline Eriksson 26/08/2016 2:39pm (6 år sen)

   Tack så mycket! :-) Jag har faktiskt sökt till Idol för tusen år och dagar sen. Kan berätta mer om det i ett skilt blogginlägg.. ;-)

 • Gunmari 26/08/2016 8:43pm (6 år sen)

  Mera, mera vill jag höra! Jag tycker du har en så jättefin sångröst. Jag har lyssnat många gånger på Instagram där du sjunger för Mohicana :)!

 • Gunmari 28/08/2016 10:54am (6 år sen)

  ...rättare sagt, det var väl nog Fantomen som du sjöng för :)

  • Caroline Eriksson 29/08/2016 10:26am (6 år sen)

   Tack för din fina kommentar! :) Alla katter får nog sång av mig, men bara Fantomen gillar att vara framför kameran. ;)

Skriv en kommentar