bloggheader6

Hur du får ett lyckligt liv.

Skrivet av Caroline Eriksson 14.05.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Googlar du ”lyckligt liv” hittar du ofantligt många sidor som ger dig tips om hur man ska leva ett lyckligt liv. Vad ett lyckligt liv är och hur du når dit. Hade inte efterfrågan efter detta lyckliga liv varit så stor skulle det inte heller ha skrivits så många böcker eller ens skapats utbildningar som ger en de verktyg man kan använda sig av för att hjälpa en annan finna lyckan.

 

Jag kan från djupet av mitt hjärta säga att jag är lycklig. Jag är lycklig att jag lever. Jag är stolt över det liv jag lever.

Med det menar jag inte att jag inte skulle känna sorg, smärta eller ensamhet. Det är bara del av att vara människa. Men jag säger att den sorgen, smärtan och ensamheten kan vara vacker. För det är en del av oss. Och att vara mänsklig är inget hinder att kunna känna lycka, och yttre omständigheter som utseende, pengar eller materiella ting bestämmer inte heller den form av lycka vi känner.

 

Med alla dessa böcker, kurser och personliga coacher som går att anställa, så lever vi i ett samhälle som vill och lever på att vi ska leta efter den där lyckan, drömmar och mål utanför oss. Men tänk om vi skulle stanna upp och säga ”Nej.

Jag lever. Jag har det jag behöver inom mig, och lever det liv jag är stolt över och gör det som gör mig glad.”

 

För vi har inte kontroll över mycket här i livet, men det vi har kontroll över är om vi är stolta eller inte över det liv vi lever. Och de gånger jag pratat om att lycka är ett val, så är det det här jag menar.

Ingen annan kan fixa dig. Du har själv makten.

 

Nu kan jag inte komma med goda råd om hur just du når det lyckliga liv du drömmer om, för dina drömmar kan se annorlunda ut än mina, men jag tänker att en bit av den lycka vi vill känna får vi redan provsmaka på när vi försöker. När vi gör gott och lever i sanning med oss själva.

När vi börjar stanna upp mer för att leva i nuet, än att drömma om det vi kanske någon gång kommer att ha eller oroa oss för det vi kanske aldrig kommer att uppleva.

 

Du kommer aldrig att vara glad för det du får, om du inte kan glädja dig för vad du har.

 

Så lägg fram allt du har framför dig. All den sorg, smärta, ensamhet och glädje, och säg:

”Det här är mitt liv, det är vackert. Vad gör jag med det?”

 

quote

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar