bloggheader6

Idag är det husvisning.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.01.2018 | 3 Kommentarer

Idag blir det en vecka sen jag och Fredrik flyttade till huset. Det blir även en vecka sen jag började kunna sova ordentligt. Jag som tagit ”evigheter” på mig att somna och vaknat flera gånger per natt, har nu somnat med detsamma jag lagt huvudet på kudden för att sen vakna när alarmet väckt mig. En vecka sen våra katter har kunnat vara vänner med varandra. Visst, en gång bråkade de men Fantomen skämdes oerhört mycket efteråt. Jag som inte ens trodde att katter kände skam.

Det är en vecka sen vi började göra oss hemmastadda i vårt eget hem, och det är något vi än håller på med. Snart har jag i alla fall börjat lära mig vart lampknapparna går.

 

Och idag, en vecka efter flytten, är det husvisning. Om två timmar för att vara exakt.

 

Tror inte att jag insåg vad en husvisning egentligen skulle innebära, och har ärligt inte förstått det än. Men för att förklara mitt känslotillstånd kort och gott så är det lite som att gå till tandläkaren. Ett onödigt måste. Istället för att en tandläkare ska se igenom mina tänder så jag inga hål har, så kommer nu idag kända och okända människor gå runt i två timmar och inspektera vårt hus.

Det hus vi byggt med egna händer, blod, svett och tårar. Höhö.

 

Tack och lov så kommer jag inte att vara den som håller i trådarna, utan får istället sitta och blogga om jag så vill. Eller chilla på min fyra meter långa soffa och bara glo på varenda en som kommer in i huset.

För på plats, förutom jag och katterna, kommer även två försäljare från Simons Element att vara. Perfekt om du själv funderar på att bygga till eller nytt. Vill du tala med samma husförsäljare som jag och Fredrik hade är det Blusi du ska ta kontakt med.

Vill du även förnya ditt kök eller få smarta förvaringsmöjligheter i ditt hem så är Thomas från Puustelli på plats. Ska se om jag får honom att instruera hur vår induktionsplatta fungerar, för när han sålde den till oss så kokade han på några sekunder upp vatten i en kastrull, för att sedan lägga handen på plattan. Man bränner sig inte på den!

Och så kommer Ida, världens bästa Ida, från Vasa Färg att vara här. Med henne får man prata vilka färger och material jag och Fredrik valt till huset och bolla idéer med om du vill förnya ditt hem. Hon är ett geni när det kommer till färger.

Dessutom har jag visitkort att dela runt till alla som vill ha världens bästa kaklare att fixa till deras badrum, Dahlskog!

 

Nu när jag räknat upp alla som ska vara med mig idag, så känns det ändå inte så farligt med en husvisning. Det är fina människor som hunnit se mig under alla skeden i husbygget som kommer alltid att vara i huset med mig. 

Dessutom vill jag tro att alla som kommer hit och tittar till huset, gör det för att de är genuint intresserade och har  gjort valet att ge tid av sin lediga lördag till att komma till Petalax.

 

Är du på väg till husvisningen så vill jag ba säg;

Välkommen! Hoppas det ska bli givande för dig.

Ps. Snoka inte i några skåp, för då är jag där och säger ”BU!”.

 

IMG 0583

 

Så här såg det ut nu när jag bloggade. Valde att ta datorn till köksbordet, och har nu fått se två nyfikna typer som gått förbi och en ny dag gry. Nu ska jag sminka mig för andra gången på en vecka och städa undan det sista inför husvisningen.

Kommentarer

 • Nina 27/01/2018 2:25pm (5 år sen)

  Tackar för att man fick kom! Ni hadd e rikti fint ?

 • Johanna 28/01/2018 11:05am (5 år sen)

  Hur kändes det att se massa okända typer gå omkring i huset?

 • Lollo 29/01/2018 4:49pm (5 år sen)

  Va du som inte rädd att de skulle komma några skråmor eller fläckar?När ni beslöt Er för Husvisningen folk kan ju som inte bara titta... utan allt ska man ju "känna på"?

  • Caroline Eriksson 29/01/2018 4:52pm (5 år sen)

   Vi hade husvisning där hallen var inplastad och täckt av paff, så folk fick lämna sina skor där så inte golvet skulle bli förstörd. Alla väggar är tvättbara och folk kunde behärska sig under husvisningen. Allt måste man ju inte klämma och känna på. ;)

Skriv en kommentar