bloggheader6

Terrorn är nära

Skrivet av Caroline Eriksson 31.12.2015 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Terror
skräck; skräckvälde, våld som utövas i politiskt syfte || -n

 

Det upplevde boenden vid en flyktingförläggning igår kväll i Kouvola (länk till VLB's artikel). En människa eller flera på utsidan av huset tände på fyrverkerier som riktades och for in i asylsökandes hem. En av raketerna tände eld på en matta, och boenden i hemmet fick släcka eldsvådan själv.
Jag vet inte hur många människor eller i vilken ålder de har som bor i just den lägenheten. Men mina tankar far med detsamma till mina nyblivna grannar som är betydligt fler barn än vuxna. Oskyldiga barn som växt upp utan trygghet från omvärlden, och det här är vad de möter i ett nytt land.

 

Det kunde ha gått värre än en bränd matta som någon gett dem.

 

Jag undrar om människan hade i åtande när hen köpte raketerna att användningen skulle vara till detta syfte. Om hen tänkte på konsekvenserna av att tända på stubinen. Att det var andra medmänniskor hen kunde och skulle skada. Fysiskt och psykiskt. För det är ju just andra människor handlar om. När terrordådet i Paris skedde började människor också reagera på varför vi inte blir lika påverkade av det som sker i andra länder, längre ifrån oss. Det handlar ju om distans. Att ju längre ifrån vi människor, händelser och platser desto svårare har vi att ta till oss eller kunna sätta in oss i en situation. Men sanningen är att vi är ju mitt i det. I Koivula skedde terror och vi är nära.

 

Den här hösten har tagit fram nya sidor hos många människor. Man kan kalla dem fulla av fördomar, rädda, rasister och ord jag försöker att inte nämna. Men ett som är klart är att när en människa bestämmer sig för att skada en annan, fysiskt och psykiskt, så är hen inte frisk i huvudet.

 

Nu är det dags att vi börjar visa medmänsklighet och väljer glädje och kärlek istället för motsatsen.

 

(läs också gärna Alexandras krönika som hon skrev för mer än två veckor sen men som är aktuell dagligen)

Kommentarer

  • Maria 31/12/2015 11:13pm (7 år sen)

    Verkligen sjukt gjort..! Det är svårt att låta bli att tänka på såna här scenarion när man själv vikarierar på flyktingboende... Men aldrig att jag låter rasister skrämma mig! :)

Skriv en kommentar