Header 4

10 låtar - on repeat

Skrivet av Caroline Högnäs 10.04.2018 | 4 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Daniela hade skrivit ett inlägg om 10 låtar som hon skulle kunna lyssna på resten av sitt liv.

Fan också tänkte jag väl lite till först när jag läste rubriken. Varför kom jag inte på den idén före? Så bra! Men känns ju inte så skönt att stjäla idén rakt av, liksom.

Till min stora lycka så läser jag inlägget till slut, och jag citerar rakt från inlägget: "Och nu, kära läsare, slänger jag över utmaningen åt dig; Vilka låtar skulle du välja, ifall du bara fick lyssna på tio låtar för resten av livet? Lista bland kommentarerna, eller skriv ett blogginlägg du med, vetja..."

Oh, hell yes I will! Så här kommer min lista:

1. Rihanna ft. Calvin Harris - we found love
Min all-time favorite låt. Bara så medryckande men ändå vacker på något sätt. Den väcker så mycket minnen också, den spelades nämligen flitigt under mitt abi-år och när jag just fyllt 18 och det hände mycket roliga saker. Plus att det är Rihanna, och Calvin Harris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Sia - Chandelier
Alltså denna låt är mäktig och Sia är cool och har typ universums bästa röst. Denna låt hörde jag första gången i taxin på väg från flygfältet då vi kom till Dubai med Sarah i april 2014. Jag minns att jag direkt tyckte den var så fin, men tänkte att det kanske är någon Dubai-låt som jag aldrig kommer höra på nytt. Men tja, så var det ju inte riktigt, till min stora lycka. Sen är ju musikvideon också så cool. Vem är den där ungen liksom?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Madonna - La Isla Bonita
Den var lite oväntad, va? Det är något med dessa 80-tals låtar, som har släppts när jag inte ens har varit påtänkt, som bara är så bra. Det känns så äkta på något sätt. Och så är jag ju svag för spanska vibbar som la isla bonita har.

http://www.youtube.com/watch?v=qqIIW7nxBgc

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Laleh - Goliat
Laleh har jättemånga fina låtar, men denna är nog ändå den som är snäppet bättre än dom andra. SÅ fin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. McLean - Broken
Har ni också en vän, vars musiksmak är i den klass att personen brukar hamna på den svarta listan "personer som inte får sköta musiken på en förfest". Med all kärlek, Viccan, men det är du. Dock har Viccan mot all förmodan ändå lyckats introducera mig till en av de låtar som jag kan lyssna på om och om igen. Den är fin, om än lite deppig. Tror också jag orkar höra på den så mycket för att den inte varit en typisk radio-hit som spelats sönder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Robin Schulz - Prayer in C/Willst du
Aaaah, här var det också lika svårt. Både prayer in c och willst du är såååå bra. Jag får så bra feeling av dessa låtar. Dock hör i alla fall willst du (mit mir drogen nehmen?) till kategorin "tänk-inte-så-mycket-på-texten-utan-bara-njut-av-låten"-låtar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Coldplay (ft. Beyonce) - Hymn For The Weekend
Detta är nog en låt som jag har lyssnat på sååå mycket och i olika versioner. Gillar också speciellt en av remix-versionerna och den finns på min tränings playlist. Coldplay har massor med bra låtar och sen att queen B är med på denna gör ju inte låten sämre precis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Sash! - Ecuador
Om jag måste välja 10 låtar att lyssna på resten av mitt liv, så måste i alla fall en av dom va en riktig träningslåt. Och detta är nog min absoluta favorit-träningslåt. Den har varit på min träningsplaylist kanske i 5 år, men jag orkar fortfarande pressa lite extra när just denna kommer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Linkin Park ft. Jay Z - Numb/Encore
Denna låt har jag typ också gillat sen jag gick i högstadiet. Obs. Just denna med Jay-Z. Den har en perfect mix av lite rock och rap. Så bra, så bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Sasha Lopez - All My People
Alltså den här låten var jag bara tvungen att ta med. En sån feel-good låt! Den är förresten vår, mitt gymnasiekompisgängs, låt. Vet inte hur många gånger vi har dansat och sjungit (skrikit) med till denna låt. Who want some mooooore, some mooore, we got to turn it oon sdhai fiudf sbfeufhew nigt *ytterst oklart*, we never stop we rooole, we rooole, roole, roole...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kan ju bara konstatera att jag verkligen är en allätare när det kommer till musik. Det som saknas på listan är kanske någon finsk låt, som jag nog också lyssnar på ganska mycket. Sen för att riktigt representera min musiksmak borde det kanske finnas med lite mera fist-bumb musik och smöriga kärlekslåtar, men nu valde jag ju trots allt 10 låtar att lyssna på i resten av mitt liv, och då är det ju viktigt med en bra mix och lite av allt ;-)

Och vad säger ni? Är någon/några av låtvalen bra/dåliga enligt dig? Överraskande? Säg, skriv eller bara tänk!

Kommentarer

 • Danielas Dagbok 10/04/2018 8:40pm (4 år sen)

  Så kul att du också skrev en lista!! =)

 • viccan 11/04/2018 6:28pm (4 år sen)

  well well, både på topplista och svarta listan, haha :D

  • Caroline Högnäs 11/04/2018 11:00pm (4 år sen)

   Ja, det är ju inte så illa ;) hehe!

 • Alina 11/04/2018 6:48pm (4 år sen)

  3 saker:
  - åååh all my people <3 <3
  - "personer som inte får sköta musiken på en förfest", hahah puss på dig Viccan
  - och till sist, älskar Lalehs goliat

  • Caroline Högnäs 11/04/2018 11:02pm (4 år sen)

   Jaa, jaa och jaa :* tack for din kommentar, Alina! Puss!

 • 23:32 22/04/2018 9:10am (4 år sen)

  Du kanske gissar vem då du ser klockslaget! ;)

  ALL MY PPL ON THE FLOOR! hahahahah <3 xD

Skriv en kommentar