cropped tom header

Filiph i tävlar i fint sällskap

Skrivet av Tom Johansson 22.05.2016 | 0 Kommentarer

Ifall inget oförutsett sker inleder Filiph sin tävlingssäsong i belgiska Oordegem lördagen den 28 maj. Det är IFAM Outdoors som avgörs och startfälten är stenhårda. På 400 meter är bland andra belgaren Jonathan Borlee och britten Martyn Rooney anmälda. De har personbästa på 44,43 respektive 44,45.
Det bteyder förstås inte att Filiph är samtidigt som dessa på banan. Deltagarlistan är lång och Filiph torde med sitt personbästa placeras i sjunde eller åttonde heatet. Han ser förstås fram mot att få vistas på samma arena som det riktigt stora löparna.
Följande lördag är det också tävling på samma arena och Filiph ska vara på plats. Det handlar då om Putbos Flanders Cup. Också då är det fråga om banvarvet. Mellan tävlingarna är det träning som gäller.
Av GIF:arna åker även Pauli Ruostetsaari med. Han tävlar på medeldistans.
Till idrotten hör även att ordna finansieringen. Pojkarna gått runt med tiggarstaven. De är glada att det finns intresse bland Karlebyföretagarna. Deras resa stöds av :
Lerbacka
Tyllis
K-Rauta
Rauanheimo
WSB

NSA-bolagen
I lördags avgjordes Stafettkarnevalen, denna gång på Karlesplan i Vasa eftersom Olympiastadion är under ombyggnad. Filiph tog stafettpinnen två gånger som etta i mål för Vörå samgymnasium, i gatustafetten och i dubbel mixed svensk stafett.
På tal om tiggarstaven. Den 8 juni ordnar GIF sitt ärevarv. Denna tillställning har stor betydelse för föreningens ekonomi. Han hoppas att han får gamla och nya understödjare med på sin insamlingslista. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar