cropped tom header

FM-sjua, utan att få till det ordentligt

Skrivet av Tom Johansson 22.07.2017 | 0 Kommentarer

Det blev åter en sjunde plats i Kalevaspelen. Att få vara med i finalen var förstås en liten framgång, minimimålet nåddes. Men själva finalloppet gav inget extra, förutom att han bättrade på en placering från försöket.

Han kom helt enkelt dåligt i väg och det höll i sig i 300 meter. På de sista hundra metrarna hade han därför krafter kvar och kunde förbättra sin position en del. Sluttiden var 49,24, en dryg sekund efter segraren Ville Lampinen. Efter segraren var det tätt.

Även om en sjunde plats i finalen är helt godkänt harmar det halvdana loppet något. Med den relativt svaga nivån överlag skulle en medalj ha kunnat vara inom räckhåll.

Nu gäller det i varje fall att blicka framåt. Han funderar förstås över upplägget som inte ledde till det maximala resultatet. Möjligen har det blivit för lite återhämtning, något träningspass borde ha lämnats bort eller lättats upp. Det han förstås inte få något säkert svar på den frågan.

En hel del tävlingar återstår. SFIM och ungdomarnas FM återstår inom en nära framtid. Vi får hoppas på bra väder och att hälsan håller. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar