cropped tom header

Mot en rad FM-tävlingar utan press

Skrivet av Tom Johansson 12.02.2017 | 0 Kommentarer

 spikskor

Nya spännande spikskor anlände häromdagen.

 

Två veckoslut i rad är det FM-tävlingar. På lördag och söndag, 18-19 februari, är Filiph enligt planerna i Jyväskylä där allmänna klassen gör upp om medaljerna. Följande veckoslut är hallen i Åbo arena för ungdoms-FM. Filiph tänker löpa både 200 och 400 meter under båda helgerna.
Någon press sätter han inte på sig. Huvudsträckan 400 meter har han inte löpt över huvudtaget i vinter. Det blir intressant att se på vilken nivå hans löpning på sträckan ligger. På 200 meter har det blivit ett lopp, i Botnia Games, där han klockades för 22,34. I denna gren har de finländska löparna på bred front höjt sin nivå. Det bevisades bland anant i den nordiska fyrlandskampen i lördags då finländarna tog en bejublad dubbelseger.
Som tidigare nämnts har det stor betydelse vilken bana man får då då varvet är 200 meter med doserade kurvor. I Åbo mäter banan 170 meter.
Veckan som gått har varit positiv ur träningsperspektiv. Tränvingsveckan har varit hel, också med bra återhämtning.
I måndags hade han en bra snabbhetsträning i måndags. I onsdags hade han en bra snabbhetsuthållningsträning i Botniahallen, där exempelvis 150-metersdragen gick lätt under 17 sekunder. I fredags var det en bra träning i Karleby. Fartuthållighet utomhus och snabbhet inne i idrottsgården. Dessutom har det varit mycket styrketräning och muskelkondition samt återhämtande träning.
Nästa vecka störs sannolikt rutinerna av bland anant studentskrivningar och bänkskuddardag.
En kul grej är också att ett par nya spikskor anlänt. De är av modernt snitt och man behöver inte knyta skosnören, har inte heller kardborreband utan skorna spänns med hjälp av ratten som finns på sidan. (Tom Johansson)

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar