cropped tom header

Personligt rekord också på 800 meter

Skrivet av Tom Johansson 05.02.2017 | 0 Kommentarer

Filiph sänkte sitt personliga rekord på 800 meter i öppna DM som avgjordes i Botniahallen i lördags. Tiden blev 2.00,84 och är lite under hans bästa tid även utomhus. Det rekordet är förvisso från midsommaren 2014. Liksom då skötte han nu farthållningen själv. Farten var jämn, första varvet gick på cirka 60 sekunder. Andra varvet avverkades också utan svackor.
Han är rätt nöjd med tävlingarna under i torsdags och lördags. Det blev personbästa på alla distanser. Ifall kroppen pallar för träningen och om han överlag hålls frisk borde det finnas möjligheter till en bra utomhussäsong.
Planeringen av utlandsträningen pågår också intensivt. Det gäller att få till den exakta tidtabellen, och även att ordna finansieringen.
Om ett par veckor är deet inomhus-FM för allmänna klassen i Jyväskylä. Just nu lutar det åt att Filiph då tävlar endast på 400 meter.
Halltävlingar på kort bana är chansartade. Vilken bana man får löpa på har oproportionerlig stor betydelse. Den som startar på ytterbana har stor fördel i jämförelse med den som startar på inebana. Kurvorna är doserade och den på ytterbana har utför i den första accelerationen, medan den på innebana har lite uppför i detta avgörande skede. Till detta kommer att innebanan har en mycket snävare kurva. I ett 400-meterslopp kommer man på gemensam bana efter två kurvor. Från ytterbana kommer löparen i det skede att ha nedförsbacke och får oftast fördelen att komma först. De som ska förbi måste byta bana och får en längre väg.
Ungdoms-FM avgörs i Åbo som har en 170-meters bana. Här är kurvorna ännu snävare. (Tom Johansson)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar