Äppelkaka med smak av kanel
Just nu tar vi vara på äpplen på olika sätt, främst blir det mos och saft men även någon kaka då och då.
Kaka:
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Fyllning och garnering:
4 medelstora äpplen
1 tsk kanel
1 msk strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör smöret med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje.
Blanda mjöl, bakpulver och mjölk och vänd ner mjölblandningen.
Häll smeten i formen.
Skär äpplena i tunna klyftor och rada dem tätt ovanpå smeten. Blanda kanel och strösocker och strö detta över innan du lägger in kakan i ugnen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
Servera kakan ljummen med vaniljglass!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar