DSC03772

När spegelbilden inte längre spelar så stor roll

Skrivet av Lina Skog 21.01.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Hej på er!

Det slog mig häromdagen att jag inte har sett mig själv i spegeln på flera dar. Klart jag har gått förbi en spegel, men jag har inte haft en tanke om att stå och spegla mig.

Det var en ganska häftig känsla, det kändes lite som att jag har nått en ny nivå i livet.

...Tills jag då kom på mig själv och gick till spegeln för att kolla upp min hy, haha.

Men ändå har det känts så bra, att inte bry sig så mycket. Att inte stå och influeras av sig själv och få nya intryck av sig själv dagligen. Att vara obrydd helt enkelt och att inte sätta så stor vikt vid utseendet. 

Tonåren tror jag är en tid när spegelbilden spelar mycket stor roll för många, man vill bli något, forma sig till någon och skapa en identitet. Man vill skapa ett utseende som skall identifieras med den personen man är och vill vara. Men jag har märkt på senare tid att man växer i från det där, man ÄR verkligen någon nu och jag känner mig stolt och trygg i den personen. 

Att använda smink är heller inte lika viktigt nu som det var förut. Nu är jag sminklös mest hela tiden och det är också skönt. Sen är det förstås roligt att få piffa upp sig till event eller fest och det skall det ju förstås få vara. Men det är något jag bara reflekterat över. 

Nu skall jag återgå till skolarbetet, men ville bara dela med mig av min lilla tanke denna förmiddag. :)IMG 1550Är det andra saker som har börjat spela större roll nu, eller mognar man bara som person?

Kommentarer

  • Ronja Strömvall 21/01/2020 6:16pm (2 år sen)

    Det är så sant! Bra skrivet Lina. Håller helt med. I tonåren är man mycket mer brydd om vad alla andra tycker om en och att "passa in". Sånt är inte lika viktigt längre då man bättre vet vem man själv är :)

    • Lina Skog 22/01/2020 1:24pm (2 år sen)

      Tack! :) Så sant så!

Skriv en kommentar