DSC03772

Hemester i Kalajoki

Skrivet av Lina Skog 10.08.2020

Hej på er!

Denna helg spenderades i Kalajoki med Daniel. Vi hade hyrt en lägenhet på hotell Santa's resort & spa från Lördag till Söndag. Denna lägenhet visade sig vara jätte fin och utsikten magisk. Vi hade turen med oss och fick hörnlägenheten på högsta våningen, så vi hade en 180 graders utsikt. Wow. DSC09626DSC09627

Tanken med denna lilla get-away var bara att ta det lugnt och njuta och det fick vi. Vi blir ju särbos om 3 veckor men mera om det i ett annat inlägg. Vi for redan från Lördags-morgonen iväg och spenderade några timmar på stranden före vi fick checka in på hotellet. Efter att ha legat mellan sanddynen och svettats i ett lagom antal timmar så kändes det helt bra att få gå in, det var ju så varmt i Lördags och jag som verkligen inte brukar klaga på det haha. DSC09761DSC09672DSC09725

Efter att ha checkat in och simmat i inomhus poolen gjorde vi oss i ordning för middag och restaurangbesök på hotellet, där vi beställde varsin hamburgare. Tyvärr kändes "restaurang-omgivningen" inte riktigt tilltalande då man fick sitta och äta i en avlång gång där människor passerade i badrockar för att ta sig till pool-området. Hamburgarna var dock jätte goda, men lite väl små och tillbehören för få för priset vi betalade. Frukosten var heller inte något extra, tyvärr. DSC09729DSC09733DSC09749DSC09751DSC09737Resten av kvällen spenderades i lägenheten på den inglasade balkongen till en magisk utsikt, solnedgång, champange och choklad. Precis vad jag behövde! 

Söndags-förmiddagen spenderades på stranden och sen begav vi oss hem mot Jeppis igen. En väldigt skön helg i lagom längd, reseplanerna för i år är ju strukna, så därför tyckte jag det passade bra att semestra en helg i hemlandet istället. :)


Fem platser jag inte skulle resa till!

Skrivet av Lina Skog 26.02.2020 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

Hej på er!

Idag tänkte jag dela med mig av 5 platser jag inte skulle vilja besöka/resa till här på jorden. Det var en annan bloggare som hade gjort en likadan lista, men minns tyvärr inte vad bloggen hette så kan inte länka. Men vi kör.

Thailand

Kanske lite otippat som den soldyrkare jag är. Men på något sätt tycker jag att Thailand är för turistigt, om det räcker som argument. För mig känns det som att turismen har förstört landet lite grann och att den "sanna kulturen" inte längre existerar, samt att landet är utformat enligt endast turisternas behov. Dock finns det ju fantastiskt fina stränder där, så de har ju sina för och nackdelar som alla platser har.image

Kina

Nej tack. Skulle känna mig vilsen och bortkommen. Folkmassorna, allt. Det skulle vara så annorlunda på ett sätt som jag inte skulle känna mig bekväm i. Men maten gillar jag. 

New York

Skulle någon betala resan skulle jag väl hänga på. Men jag skulle själv inte planera en resa dit, får jag säga att New York känns lite "2012"? Men skulle gärna besöka andra vackra städer i USA. Överlag är jag ingen storstads tjej.

Ryssland

Känner inte något behov av att åka till Ryssland heller. Det finns inget i landet som intresserar mig, skulle inte känna mig välkommen och klimatet är lika tråkigt som här. 

Irland

För det första vet jag inte så mycket om landet, därav inget intresse heller. Så har man ju hört att det är dåligt väder där hela tiden. Säckpipor och gamla slott, nej inget för mig. 8a27206a0867707dc75f1b9526d8d5a7

Håller ni med mig, eller är ni emot mig på någon av de nämnda?


Dominican Republic travelguide

Skrivet av Lina Skog 22.01.2020

Kategorier:

DSC08431Nu borde det ju vara så att åtminstone 20% av mina läsare har bokat resa till Dominikanska Republiken efter att ni läst de tidigare inläggen jag skrivit. Inte sant? Haha, nej men skämt o sido.

Men om jag mot förmodan i alla fall skulle ha väckt ert intresse för ön Hispaniola så tänkte jag dela med mig av lite tips och tricks när man åker till Dominikanska Republiken, Puerto Plata Province. 

Pengar: Cash is king. Sedlar används överallt och det rekommenderas att du tar med dig dollar eller deras valuta Peso när du åker. Bankautomaten borde fungera, så även vanliga kreditkort, men vill man vara på den säkra sidan skall man alltid ha med sig sedlar.

Språk: I landet klarar du dig bra på engelska, men deras modersmål är spanska. Även tyska har de börjat lära sig i turistorterna.

Trafiken: Trafiken skall man se upp för, speciellt moped-taxin. De kör väldigt snabbt och utan hjälm. Kvällstid rekommenderas att man håller sig borta från trafiken då många kör påverkade av alkohol.DSC7843Försäljare: Försäljare finns det väldigt mycket av och de säljer allt från smycken till cigarrer. Var alltid vänlig men stå på dig, om man inte är intresserad kan man säga "no gracias" och visa med händerna att man inte är intresserad. Om du vill göra affär ska du pruta och berätta inte hur mycket pengar du har, utan vad du är villig att ge.

Säkerhet: Cabarete är nog säkert. De två gångerna jag har varit där har vi klarat oss utan bekymmer. Men man skall helst inte röra sig kvällstid ensam. Sunt bondförnuft räcker långt. 

Hälsa: Vattnet ur kran skall man inte dricka. Helst inte borsta tänderna med heller. Man skall också akta sig för starka strömmar i havet, speciellt med barn. 

Sevärdheter och aktiviteter:

Befinner ni er i Cabarete området kommer ni märka att det är vattensporternas stad. Så är man intresserad kan man prova på kitesurfing, vindsurfing, surfing eller stand up paddling. 

Paradise Island rekommenderar jag starkt (VIP). Det är en dagsutflykt med en katamaranbåt där man får snorkla och äta gott hela dagen. Det är en rätt så dyr utflykt, men om man endast vill se Paradise Island går det också speed-boats dit dagligen. 

Är ni strandmänniskor rekommenderar jag också Playa Grande. En fantastisk strand värd att se. Här kan man också äta mycket god mat!

Längs med stranden finns mycket fina restauranger som t.ex. Lax Ojo eller Mojito bar, där du kan få en god drink. 

Annars ordnas det massor av andra utflykter som ridturer på stranden eller safaris i djungeln. Det finns nog något för alla. :)

Allmänt:

Dominikanerna är ett mycket trevligt folk, så var inte rädd för att föra en diskussion med dem eller låt dig bjudas upp på dans. 

DSC08269

Om ni ännu undrar något, får ni gärna kommentera eller skicka mig ett mail, jag svarar mer än gärna på era frågor!  


Escaping to paradise⎢Travel Film

Skrivet av Lina Skog 09.01.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Här kommer videon från resan!

Daniel står för film och editing, så alla creds till honom. Men ville ändå såklart dela den här!


Dominikanska Republiken del 3

Skrivet av Lina Skog 04.01.2020

Kategorier:

Här kommer del 3!

Den sista stora utflykten vi gjorde men också den bästa, sparade vi till sist. Stranden Playa Grande. Den är det mäktigaste av stränder, verkligen! Den är så vacker så det går inte att beskriva i ord, man måste helt enkelt se den med egna ögon. Hur som helst så var vi där ungefär halva dagen och åt den godaste fisken som någon av oss nånsin ätit. Det sämsta var att Daniels drönare slutade att fungera, så han fick inte upp den alls, men sånt får man ju räkna med. 

När vi anlände till stranden blev vi tillsagda att inte simma eftersom strömmarna var så starka och det var även jätte stora vågor. Så vi fick istället sola, utforska stranden, fota fina bilder och njuta!DSC08420DSC08454DSC08465DSC08550DSC08561DSC8447De sista dagarna spenderades vid hotellet och vid Playa Encuentro som är relativt nära, där Daniel surfade en sista gång. Annars umgicks vi lite med vår vän, det blev en hel del dans på dagarna och helt enkelt bara sköna tider. 

Sista dagen regnade det precis hela dagen och vårt flyg avgick först 23:00 så det blev en lång dag när vi hamnade att checka ut från hotellrummet redan vid 12. Vår vän kom till stranden för att säga hejdå och så sa vi hejdå åt personalen på hotellet, plötsligt blev det känslosamt när man insåg att allt detta är över nu. Men vi lovade att "we will be back soon"! 

Och det var vår resa, hoppas ni tyckte det var roligt att läsa, för det har varit väldigt roligt att skriva. Man får ju smälta allt man varit med om då också! Så tack för mig och Gott Nytt År på er vänner! <3


Dominikanska Republiken del 2

Skrivet av Lina Skog 03.01.2020

Kategorier:

Här kommer del 2!

Julafton spenderades i utflyktens tecken. Vi hade bokat in Paradise Island den dagen. Så taxin från hotellet startade 06:40 och förde oss vidare på en 3h tur till katamaranbåten som vi skulle spendera dagen på. Bästa med den långa taxi-resan är ju att man får se så himla mycket. Små byar, melonplantage, massor med fina träd och palmer och såklart slumområden. 

På Dominikanska Republiken har de som tradition att alltid röka en hel gris under julafton. Så ut efter vägarna såg man massor med familjer som rökte sina hela grisar lagom till julafton som firas där den 25:e. Till den rökta grisen äter de hemmagjord potatissallad och bön-risblandningar. Förövrigt såg man inte att lokalbefolkningen firade så mycket jul, det var nog mest på hotellet för turisterna.

..Nå tillbaka till utflykten så åkte vi då med katamaranen till Paradise Island och under båtturen serverades det massor med dricka och småplock. Hög spansk musik spelades också såklart. Väl framme vid Paradise Island fick vi snorkla och se massor med fisk. Dagsutfärden avslutades vid en paradis-strand där vi blev serverade hummer, ris, sallad och massor med frukt!DSC08118DSC08127DSC08149DSC08163DSC08193DSC08249Vi anlände tillbaka till hotellet på kvällen så det var bara att hoppa i duschen och ställa sig för julaftonsmiddagen. Super fint hade de dukat på hotellet och skärt frukt i massa olika kreationer. Det var mycket stämningsfullt och även en live-artist spelade hela kvällen lång. 

Följande dagarna besökte vi Cabarete "staden" några gånger och gick i lite lokala affärer. Varken jag eller Daniel köpte något med oss hem, det är ju ingen shoppingresa precis. :)DSC08080DSC08106DSC07842DSC08393Man ska inte låta sig luras av de vackra stränderna där, för faktum är att det är mycket skräp på gatorna, trasiga byggnader osv. Men ändå är det så himla charmigt, i mina ögon iaf! :)

Det finns ju heller inga trafikregler där, så det är bara att (tuta) och köra! DSC08414Även en hel del mojito drack vi, den här ungefär halv 10 på morgonen haha! 

Tredje och sista delen kommer imorgon för att inlägget inte skulle bli för långt. :)

 


Dominikanska Republiken del 1

Skrivet av Lina Skog 02.01.2020

Här kommer del 1 av resan!

Vaknade ungefär vid kl. 07:00 Måndagen vi reste iväg och så tog vi tåget ner till Helsingfors flygplats för att åka iväg på en 11h och 40min flygresa. Väl framme på Puerto Plata flygplats var klockan ungefär 21:00 och 3 på natten finsk tid. Trötta var vi och vi ville bara komma i säng. Dagen efter vaknade jag ungefär halv 5 på morgonen, redo för nya äventyr.DSC07749DSC07768DSC07774Första morgonen. Soluppgångarna var så fina och jag njöt till fullo varje morgon man fick gå ut till stranden och börja dagen på bästa sätt.

De första två dagarna spenderades vid hotellet och hotellstranden. Vi bodde alltså på ett all inclusive hotell i Cabarete precis vid stranden. Samma hotell som jag var på med familjen 2015, så miljöerna var bekanta. Så var även en del av kockarna, bartenderna och andra ur personalen, vilket var väldigt roligt att få se bekanta ansikten igen. DSC07830DSC07827Vi kom snabbt väldigt bra överens med personalen som höll i trådarna för alla aktiviteter, så som pilkastning, bingo, zumba, vattenjumpa, bachata & salsa osv. Det är så roligt med Dominikanerna för de är alltid så glada och pratsamma, man får en ljuvlig familjär känsla i deras umgänge, även fast spanskan för oss är ostadig och likaså engelskan för dem. DSC07816Tredje dagen bestämde vi oss för att skulle bli en surfing-dag så vi for med taxi till Playa Encuentro som är surfarnas paradis i Cabarete. En superfin, flera kilometer lång sandstrand med fina vågor. Där hade de sina små hyddor var man fick köpa surflektioner med privat lärare eller bara hyra bräda. Vi surfade ungefär 1h tills vi var helt slut, strömmarna i vattnet var så starka att det var svårt att hållas på plats. Men både jag och Daniel blev förvånade över hur bra det gick, vi fångade nästan alla vågor. DSC07862DSC07865DSC07877DSC07933Efter surfingen beställde jag en acaibowl och Daniel någon toast högre upp mot stranden där vi avnjöt maten i umgänget av surfkulturen, med musik och chill-vibes. DSC07982En härlig typ som Jason träffade vi också flera gånger under resans gång!

Cabarete är ju känd för det stora utbudet av vattensporter som kitesurfing, windsurfing och vanlig surfing. Så nästan varje eftermiddag började det blåsa upp och stranden förvandlades till något helt annat. Till denna strand kommer de världen över för att lära sig att kitesurfa eller utöva sporten. Så efter några dagar träffade jag en lokal kitesurfare från stället som vi kom bra överens med och som tyckte att vi borde prova på Cabaretes nattliv. Först var vi nog lite skeptiska, men det måste vara det roligaste jag gjort. Just den kvällen hade de "latin night" så det spelades massor med spansk musik och det dansades batchata och salsa hela natten lång. Jag måste säga att de lokala var super duktiga dansare och de bjöd nog på show. Ett minne jag kommer leva väldigt länge på och som värmer mitt latinska hjärta lite extra mycket! <3 Är nog glad att vi vågade fara iväg på detta även fast man skall vara försiktig var man rör sig nattetid där. DSC08006Jag fick även åka med på en kite-tur med honom, höll i mig så hårt att jag har blåmärken ännu idag.. Haha, men det är sådant som skapar minnen!

Så det var del 1 av resan, del 2 kommer imorgon! Hoppas ni gillade det.


Hemma efter en fantastisk resa!

Skrivet av Lina Skog 01.01.2020

Kategorier:

Hej på er!

Hemkommen är vi från en fantastisk 2-veckors resa. Idag har man endast försökt landa här hemma, alltid lika svårt tycker jag. Man känner sig tom och vet inte alls vad man ska göra. Men så småningom börjar väl rutinerna infinna sig. 

Måste börja med att säga att allt gick väldigt bra och ingen av oss blev sjuk, vädret har varit ungefär 35 grader i solen men även lite regnskurar har vi haft. Vi har njutit, upplevt och skapat minnen för livet. Många fina stränder har vi sett, surfat har vi gjort, men även umgåtts med en kille vi lärde känna på stranden. Vi har ätit fantastiskt god mat och jag har dansat varje dag. 

Jag tänker skriva några fler ingående och längre inlägg så ni får stay tuned för det! Ville bara ge er en försmak på vad som komma skall och uppdatera här igen. :)

DSC08446Fler bilder kommer såklart också, hörs imorgon! <3


5 saker jag tar med mig i kappsäcken!

Skrivet av Lina Skog 14.12.2019

Kategorier:
Taggar:

Hej på er!

2 dagar kvar nu, på Måndag åker vi. Så jag tänkte göra en lista på några saker som hänger med mig till varmare breddgrader. :)

En röd somrig klänning från Billabong, denna kommer vara min julaftons outfit. Super söt är den.IMG 1083Tofflor och polariserade solglasögon. Super viktigt att skydda ögonen mot solen, så jag skaffade mig ettpar äkta polariserade solglasögon i höst när de var på rea. Har alltid haft billiga och dåliga solglasögon och de värsta är ju att de bländar och är mörka, men nu så har jag. :)IMG 1085Såklart hänger kameran med och den kommer garanterat till användning också. Var beredda på en bildbomb i Januari. Funderar starkt på att göra ett fotoalbum också efter resan, ett bra minne enligt mig.IMG 1086Sist men absolut viktigaste. Solkräm! Vi får nog använda solskyddsfaktor 50 hela resan, solen är inte att leka med. Speciellt inte nu när man kommer från ett mörkt Finland och inte haft solsken på flera månader. Även "after sun" hänger med. IMG 1088Hoppas ni gillade inlägget! <3 Ha en skön helg!


8 resefrågor!

Skrivet av Lina Skog 09.12.2019

Hej på er!

Tänkte idag svara på några resefrågor eftersom jag inte kan koncentrera mig på mycket annat just nu. Häng med! :)

Packa långt i förväg eller i sista sekund?

Jag packar långt i förväg då jag tycker det är en del av själva resandet. Tycker det är mysigt att planera vad man ska ta med sig och få sitta och fantisera om den kommande resan. 

Köper du souvenirer?

Ja, alltid köper jag nog något. Dock har jag aldrig varit på någon "shoppingresa" utan främst solresor, men jag brukar gilla att köpa fot och armband i alla dess färger och så någon fin dekoration eller annat.

Oväntade saker som du alltid packar med dig?

Även om jag ska iväg på solsemester så packar jag alltid med mig yllesockor, tycker de är sköna att ha på i tåget och flygplanet. Kan lätt bli kallt och man vill ju inte bli sjuk i sista sekund.

Har du gått på rött i tullen någon gång?

Nej det har jag inte, men sist jag flög tog de ett randomiserat drogtest i min väska. Inget mer med det, det visade ju såklart negativt. :)

Vart går nästa resa?

Inget är planerat, men 3 ställen jag skulle vilja besöka är iaf Australien, Bali och Costa Rica. 

Är du flygrädd?

Nej, flygrädd är jag inte. Men alltid blir man ju lite pirrig när flyget lyfter.

Vad är det bästa med att få resa bort?

Att få upptäcka nya saker, se saker som faktist betyder något och inte det man ser genom telefonskärmen dagligen. Att få skapa minnen och ha roligt. Sen när jag kommer hem är jag som en ny person och känner mig alltid så kreativ och full av liv haha! :)

Vad är det sämsta med att resa bort?

Ingenting är dåligt. Men när man kommer hem och vill berätta för hela världen vad man har varit med om och de inte kan förstå, de kommer aldrig att förstå. För man kan aldrig ge dem känslan man själv haft under resan, vilket jag själv tycker är irriterande haha, vill ta med alla jag känner!!IMG 1036Före surflektionen på Fuerteventura!

Ha de gott vänner! <3