Sara header augusti21

Glutenfri körsbärskaka

Skrivet av Sara Storbäck 20.01.2021 | 2 Kommentarer

Kategorier:

korsbarkaka

korsbarkaka2

Här kommer ett recept på en glutenfri körsbärskaka som jag och mamma bakade i helgen. Den rivna mandelmassan ger kakan en härlig, saftig smak. I helgen bakade jag också årets första fastlagsbullar. Receptet kommer jag att publicera här inom kort. 

Körsbärskaka

250 gram rumsvarmt smör

2 dl socker

4 ägg

200 gram mandelmassa

2 dl röda körsbär

2 msk körsbärsspad

2 dl jyttemjöl

1 dl mandelmjöl

1 dl rismjöl

2 tsk bakpulver

1 dl hackade hasselnötter

 

Värm ugnen till 175 grader. 

Blanda mjöl, bakpulver och hasselnötter.

Riv mandelmassan.

Skär körsbären i två delar.

Vispa det mjuka smöret och sockret.

Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig vispning.

Tillägg körsbärsspadet från burken och den rivna mandelmassan. 

Rör sedan ner mjölblandningen och körsbären.

Häll smeten i en smord och bröad form.

Grädda i 45–60 minuter.

 

Kommentarer

  • Johanna 20/01/2021 7:47pm (9 månader sen)

    Låter verkligen gott! Mandelmassa och körsbär är säkert en bra kombination. Vad använde du för körsbär? Såna där sura, inlagda?

    • Sara Storbäck 23/01/2021 10:38am (9 månader sen)

      Jag använde inlagda bär.

  • Sofia Donner 22/01/2021 12:44pm (9 månader sen)

    ÅHHH!! Detta låter såååå gott!!

Skriv en kommentar