DSC 7646 1

Glutenfritt påskfika!

Skrivet av Sofia Donner 01.04.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Okej denhär veckan har bara rusat förbi och lämnat ett streck efter sig - sådär som det blir efter flygplan på himlen. Har inte hunnit med någonting. Tanken var ett nystädat hem inför påsken - well, påsken är här och hemmet är allt annat än städat. Men bra blir det ju ändå!

Igår tjuvstartade vi lite med att laga lite gott fika till påsken. Det blev dammsugare, i lite annan tappning. Du måste testa, det gick på 15 minuter och blev succé.

Nutelladammsugare (glutenfria)

Screenshot 2021 04 01 at 14.05.30

 

1 färdigköpt glutenfri tårtbotten (ta icke glutenfri om du vill det också) - smula sönder den, ska bli ca 4 dl smulor.
100 gram halvsmält smör (lite mer än rumsvarmt)
1 dl florsocker
2 msk kakoa
1 stor tsk vaniljsocker
2 stora msk nutella

Knåda ihop allt med händerna. Kavla sedan ut marsipan i valfri färg och laga rullar av smeten som du rullar in i marsipanen. Smält sedan valfri choklad (vi tog vitchoklad) och doppa ändorna. Här doppade vi sedan även chokladen i strössel (Sigges önskan) men det kan man ju bra skippa också. Ställ in i kylen en stund och sedan är det bara att njuta!

 

 

 

 

 


Nu ska Sigges hämtas från dagis och påsklovet påbörjas. Eller ja, han är alltid hemma fredagar och måndagar, så det blev inte mycket till lov. Men han är så galet taggad på påskharen så jag vet inte vad! Urgulligt när han går runt och kikar genom alla fönster och letar. Ibland ropar han "DÄR ÄR HAN!", haha! Han har till och med skrivit ett brev till påskharen (tror han lite blandar med jultomten) om att han bara önskar sig Paw Patrol påskägg. Någon mer som har ett barn som är helst besatt av dom där valparna..?

Screenshot 2021 04 01 at 14.05.40Screenshot 2021 04 01 at 14.08.17Med påskriset är pyntat, god mat inhandlad och vi är redo. Vi ska bara äta gott, umgås med familj och det bästa av allt - bygga på växthuset! TJOHO! Vi brukar varje år ordna en påskjakt åt mina systerbarn tills dom vaknar på lördag morgon, så den ska också förberedas! Hoppas du får en skön, ledig påsk fylld med chokladägg!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar