Fredagsmys med pizza är veckans höjdpunkt.
Receptet "Köttfärspizza" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
Botten:
3 dl | Vatten |
11 g | Torrjäst |
7 dl | Vetemjöl |
4 msk | Olivolja |
1 tsk | Salt |
Tomatsås
1 brk | Tomatpuré |
0,5 dl | Ketchup |
1 krm | Torkad oregano |
Fyllning
400 g | Malet kött av nöt |
50 g | Blåmögelost |
3 st | Tomat |
5 dl | Riven ost |
Pizzakrydda |
Tillagning
Botten
1. Rör ut jästen i 42-gradigt vatten och tillsätt resten av ingredienserna till bottnen.
2. Kavla eller tryck ut bottnen på en plåt med bakplåtspapper.
Tomatsås och fyllning
1. Lägg ugnen på 250 grader.
2. Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen.
3. Stek malet kött och smaka av med salt. Skär tomaterna i skivor.
4. Bred tomatsåsen på pizzan och och lägg på fyllningen.
5. Grädda pizzan i 15 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar